Woonwinkel Pajottenland

Bij Woonwinkel Pajottenland kan iedereen terecht voor GRATIS informatie, advies en begeleiding bij vragen over wonen. De voorwaarde is wel dat je inwoner bent van Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen of Lennik, of dat je in een van die zes gemeenten wilt komen wonen. Het maakt daarbij niet  uit of je eigenaar of huurder bent of gewoon op zoek bent naar meer informatie rond wonen. 

Voor welke onderwerpen kan ik aankloppen bij Woonwinkel Pajottenland?
  • Het verbeteren, aanpassen of renoveren van je woning. Wij ondersteunen je graag in de aanloop van je project met technisch advies op maat en bekijken graag op voorhand voor welke premies je in aanmerking komt. Ook voor de effectieve aanvraag van de premies na de werken kan je op Woonwinkel Pajottenland rekenen.
  • Ben je van plan om energiebesparende werken uit te voeren dan bekijken we graag met jou welke premies van de netbeheerder er mogelijk zijn en ondersteunen we jou bij het aanvragen van deze premie. Zo is er een premie bij Fluvius voor dakisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, buitenmuurisolatie (binnen – buiten – spouw), warmtepomp, warmtepompboiler en zonneboiler.
  • Je kan bij ons informatie inwinnen over de Vlaamse energielening. Hiermee kunnen mensen van de doelgroep energiebesparende ingrepen financieren tot een maximum van 15.000 euro over een periode van 10 jaar aan een rentevoet van 0 procent. Ook kunnen we kijken of andere vormen van financiering mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de bijkomende lening voor renovatie van de provincie Vlaams-Brabant (aan een rentevoet van 0,5 procent).
  • Wil je graag technisch advies op maat? Dat kan door een afspraak te maken met onze technisch adviseur. Hij kan bij je langs komen en specifiek voor jouw project advies geven. Kan ik mijn bad vervangen door een inloopdouche? Hoe moet ik de isolatie aanbrengen op een correcte manier? Welke vorm van verwarming is aangewezen in mijn situatie? Dit zijn maar een paar vragen waar onze technisch adviseur een antwoord op zal geven. De Woonwinkel is er ook voor al je opmerkingen en vragen rond woonkwaliteit. Onze technisch adviseur kan langskomen om de woning te screenen en samen met huurder en eigenaar de situatie en mogelijkheden te bespreken.
  • Ook voor de zoektocht naar een kwaliteitsvolle huurwoning of een inschrijving voor een sociale woning kan je terecht in de Woonwinkel. Wij informeren je over de mogelijkheden en ondersteunen je bij het administratieve gedeelte van de inschrijving. Bij vragen en opmerkingen is er ondersteuning van de sociaal adviseur.
  • Zowel de huurder als de verhuurder kunnen bij Woonwinkel Pajottenland terecht met vragen over onder meer de huurwetgeving, procedures, bemiddeling tussen huurders en verhuurders en kwaliteit van de woning.
  • Voel je je gediscrimineerd of zie je dat een ander gediscrimineerd wordt op vlak van wonen? Je kan ons problematische situaties of discriminatie op de private huurmarkt melden. Ook als je een vraag hebt of als je niet zeker weet of er sprake is van discriminatie, kan je jouw verhaal kwijt.

 

Al deze diensten zijn GRATIS voor de inwoners binnen het werkingsgebied.


Hoe kan ik de Woonwinkel bereiken?

Naam

Functie

Telefoonnummer

E-mail

Lynsey Vandeborne

Coördinator

0491 61 60 10

lynsey.vandeborne@3wplus.be

Bart Nachtegael

Beleidsmedewerker /

Sociaal adviseur

0490 11 11 96

bart.nachtegael@3wplus.be

Renaat Bockstael

Sociaal adviseur

0483 27 48 53

renaat.bockstael@3wplus.be

Bjorn Cool

Technisch adviseur

0491 61 26 22

bjorn.cool@3wplus.be

 

Schepenbank Lennik, Alfred Algoetstraat 31, 1750 Lennik  -  02 460 65 17


Hoe kan ik de Woonwinkel in mijn gemeente bezoeken?

In elke gemeente is er een permanentiemoment voorzien waar iedereen zonder afspraak kan langskomen. Wanneer deze momenten niet passen, is het mogelijk om een afspraak te maken met sociaal adviseur Bart Nachtegael.

Gemeente

Uur

Locatie

Lennik

dinsdag 9 – 11 uur

Schepenbank Lennik

A. Algoetstraat 31

1750 Lennik

Bever

dinsdag 14.00-16.00 uur

OCMW Bever

Plaats 10

1547 Bever

Herne

woensdag 10.00-12.00 uur

OCMW Herne

Edingsesteenweg 8A

1540 Herne

Pepingen

woensdag 13.30-15.30 uur

OCMW Pepingen

Kerkstraat 2

1670 Pepingen

Galmaarden

donderdag 13.30-15.30 uur

OCMW Galmaarden

Marktplein 19A

1570 Galmaarden

Gooik

donderdag 17.00-19.00 uur

OCMW Gooik

Ninoofsesteenweg 182

1755 Gooik

 


 

 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]