Je afspraak

Je afspraak voor de coronavaccinatie
Je maakt een afspraak voor de vaccinatie tegen corona door online of telefonisch je uitnodiging te bevestigen. Je krijgt die persoonlijke uitnodiging per post (vaak ook per sms en e-mail). Daarin vind je de website of het telefoonnummer om te bevestigen of je ingaat op die uitnodiging. Zodra je hebt bevestigd, ligt je afspraak vast en verwachten we je. 

Alleen een afspraak maken na uitnodiging
Je kan alleen een afspraak maken als je de uitnodigingsbrief (of e-mail of sms) hebt ontvangen van Zorg en Gezondheid. Zonder brief, e-mail of sms kan je geen afspraak maken. 

2 prikken, 2 afspraken
Voor een volledige bescherming tegen corona heb je 2 vaccinaties nodig. Bij je uitnodiging voor je eerste prik krijg je meteen ook een afspraak voor de tweede inenting. Zorg er dus voor dat je je ook vrij houdt voor dat tweede vaccinatiemoment.
Hoeveel tijd er zit tussen de eerste en de tweede dosis, hangt af van het type vaccin. Voor de vaccins van Pfizer en Moderna is dat momenteel 3 weken, voor het vaccin van AstraZeneca 12 weken.  

Afspraak verplaatsen
Wil je je laten vaccineren, maar ben je niet beschikbaar op het voorgestelde moment? Probeer er eerst alles aan te doen om je toch vrij te maken. Op je werk heb je bijvoorbeeld recht op vaccinatieverlof. Lukt het echt niet? Dan kan je een ander tijdstip boeken. Een afspraak verplaatsen kan telefonisch of online. Hoe je dat precies doet, lees je in je uitnodigingsbrief.

De locatie waar je gevaccineerd wordt, kan je niet wijzigen. 

Afspraak weigeren 
De prik tegen corona is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Alleen als genoeg mensen zich laten vaccineren, kunnen we naar groepsimmuniteit evolueren. Wil je je toch liever niet laten vaccineren tegen COVID-19? Laat het ons zeker weten. Zo kunnen we jouw vaccin aan iemand anders geven. Je ontvangt dan ook geen herhalingsbrief, sms en e-mail meer. 

Een afspraak weigeren kan je telefonisch of online. Hoe je dat precies doet, lees je in je uitnodigingsbrief.

Vragen over je gezondheid 
In sommige situaties kan het beter zijn om je vaccinatie tijdelijk uit te stellen. Overleg zelf met je arts of je gevaccineerd mag worden als je:
  • ooit een onmiddellijke of ernstige allergische reactie had na een vorig vaccin of als je na inname van een geneesmiddel dringende medische zorg nodig had.
  • symptomen hebt van een infectie (zoals koorts boven 38°). Maak dan pas een afspraak voor vaccinatie als je volledig genezen bent.
  • kort geleden corona hebt gehad.
Als je zwanger bent, mag je gevaccineerd worden. Als je hierover nog vragen hebt, stel je die best vooraf aan je arts. De vaccinatie heeft ook geen invloed op je vruchtbaarheid. 
 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]