Sluikstorten en zwerfvuil

 
Afval achterlaten langs de openbare weg, het deponeren van afval in het containerpark dat er helemaal niet thuishoort, het achterlaten van afval in containers die er niet voor bestemd zijn...
Dit alles wordt beschouwd als sluikstorten.
 
Laat vuil ook niet 'zwerven'.
Schillen, papiertjes, peukjes, kauwgom, zakjes, blikjes,…  laat ze niet achter waar ze niet thuishoren, bijvoorbeeld stiekem op straat, in een veld of in een gracht. Dergelijk afval heet 'zwerfvuil' en geldt ook als sluikstort.
 
Sluikstorten is verboden en er staan zware boetes op. En toch gebeurt het nog. Zwerfvuil achterlaten is niet alleen nefast voor de netheid en het milieu. Het is ook gevaarlijk. Zwerfvuil bezorgt fietsers lekke banden of maakt maaimachines kapot. De riolen verstoppen of... erger. Het verwondt spelende kinderen en grazende dieren.

Zwerfvuil opruimen kost veel energie en belastinggeld. Afval weggooien is dus ook geld weggooien, dat we  voor betere doeleinden kunnen gebruiken.
 
 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]