Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

Welkom in jouw landschap!
Galmaarden is aangesloten bij Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei (RL P&Z vzw), net als zestien andere gemeenten in de regio. Samen met 16 andere gemeenten, tal van verenigingen en inwoners maken we werk van meer natuur en landschap, ook bij jou om de hoek. Dankzij het lidmaatschap van je gemeente bij Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei kan je als inwoner bovendien genieten van advies en ondersteuning voor boomgaarden, poelen, klein erfgoed...

Het prachtige landschap van het Pajottenland en de Zennevallei bepaalt het karakter van de streek. Jij geniet er elke dag van. Duizenden jaren landbouw hebben gezorgd voor een prachtig landschap waarin natuur, erfgoed en cultuur nauw vergroeid raakten. Het Regionaal Landschap koestert en versterkt het groene Pajottenland en de blauwe Zennevallei om er blijvend van te genieten. Door krachten en kennis te bundelen komen wee samen tot een beter resultaat op maat van de streek en de lokale noden. 

De acties en projecten van het regionaal landschap zijn er voor alle inwoners in de streek. Iedereen kan zijn steentje bijdragen en landschapsbouwer worden. Wat dacht je van de aanleg of het herstel van kleine landschapselementen, zoals poelen, knotbomen, haagkanten, haagstambomen… Het Regionaal Landschap maakt ook herstelplannen voor trage wegen en bouwt aan mooie wandelgebieden in samenwerking met partners. Door het organiseren van natuur- en milieueducatie en cursussen kunnen inwoners van alle leeftijden proeven van hun streek en kennis maken met de onze natuur en het landschap. Plattelandscentrum Paddenbroek-Pajottenland in Gooik is het startpunt onze educatie, maar we doen ook tal van acties overal in de regio.

Het werkingsgebied van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei strekt zich uit over Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat. 

In Vlaanderen zijn er momenteel 16 regionale landschappen actief. Elke streek heeft immers een eigen identiteit en landschap. Wil je eens gluren bij die buren? Neem dan een kijkje op www.regionalelandschappen.be.
Meer info over Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei vind je op www.pajot-zenne.be. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 
 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]