Assistentiewoningen Akkerwinde

Het gebouw van de assistentiewoningen "Akkerwinde”is gelegen in de Steenstraat in Vollezele. Het bestaat uit twaalf aangepaste flats voor senioren. Je kan er als alleenstaande of als echtpaar wonen. Elke flat is uitgerust met een inkomhall, een leefkamer met ingerichte kookhoek, een slaapkamer en een badkamer voorzien van een douche, WC en lavabo. In de kelder is er een opbergruimte voorzien en in de tuin is er een fietsbergplaats.
Daarnaast is er een gemeenschappelijke polyvalente ruimte, een badkamer met ligbad, WC’s voor bezoekers en een keuken met droogkasten. Het gebouw is omringd door een mooie tuin met afgeschermd terras en een petanquebaan.
Het noodoproepsysteem, verbonden met het Wit-Gele Kruis, verzekert je 24u op 24u hulp in noodsituaties.
In een assistentiewoning woon je zelfstandig, net zoals in een eigen woning. Je kan je flat naar eigen smaak inrichten met je eigen meubelen, je beslist zelf over je dagindeling en over het bezoek dat je ontvangt.
Een maatschappelijk assistente houdt wekelijks ter plaatse een zitdag voor de bewoners.
Indien je dat wenst, kan je een beroep doen op de thuisdiensten van het OCMW of een andere organisatie zoals poetsdienst, gezinszorg, minder mobielen centrale, warme maaltijden en klusjesdienst.
 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]