Wat moet je doen bij stormschade of wateroverlast?

Ook vandaag raast de zware storm Ciara door ons land. In het hele land is de kans op schade groot nadat de storm gisteren en vannacht door ons land trok.
  • Wanneer de situatie levensbedreigend of bijzonder kritiek is, bel je zo snel mogelijk naar het noodnummer 112. Dit nummer is voorbehouden voor dringende medische hulp of dringende brandweerhulp.
  • Is er geen risico op levensgevaar? Dan kan je terecht op het noodnummer 1722, dat voorbehouden is voor niet-dringende brandweerinterventies.
  • Je kan ook een formulier invullen op stormschade.vlaanderen en zo online brandweerhulp aanvragen of online een professionele helper zoeken (zoals een opruimingsfirma of boomzager).
  • Kruip niet zelf op jouw dak of op stellingen tijdens de storm, maar wacht tot de brandweer ter plaatse is. De ordediensten vragen burgers om zo veel mogelijk binnen te blijven tijdens de storm. Zo breng je jezelf en anderen niet in gevaar.

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]