Verhuur jouw woning via het Sociaal Verhuurkantoor West-Brabant (SVK Webra vzw)

Het is aangenaam wonen in Galmaarden! Geen wonder dat de vraag naar comfortabele en betaalbare huurwoningen toeneemt.

De gemeente Galmaarden wil hier op inzetten. Het Sociaal Verhuurkantoor West-Brabant (SVK Webra vzw) is daarvoor een belangrijke partner.
Webra streeft ernaar dat iedereen in een behoorlijke woonomgeving, tegen een betaalbare prijs en met woonzekerheid over een woning van goede kwaliteit beschikt.
Webra huurt woningen van privéeigenaars voor een termijn van 9 jaar, ondersteunt de eigenaar bij het renoveren van de woning (indien nodig) en verhuurt de woning dan door aan een redelijke huurprijs.

Welke voordelen heb je als eigenaar?
Het is gedaan met de administratieve beslommeringen. Er is garantie van een stipte huurbetaling, zelfs bij leegstand of wanneer de huurder betalingsmoeilijkheden heeft. Op het einde van de huurovereenkomst is er de garantie dat je de woning in dezelfde toestand terugkrijgt. Het sociaal verhuurkantoor onderhoudt ook de minder aangename contacten met huurders zoals het versturen van aanmaningen bij huurachterstallen en desnoods het opstarten van een procedure uithuiszetting. Huurbegeleiding zorgt ervoor dat het pand met het nodige respect wordt bewoond. Op regelmatige tijdstippen brengen huurbegeleiders een bezoek aan de onderhuurders.
Via het sociaal verhuurkantoor kan de eigenaar genieten van een renteloze lening tot 25.000 euro om zijn renovatiewerken te financieren. Je kan tevens genieten van een renovatiepremie, verlaagd btw-tarief (bij nieuwbouw en bij verhuring gedurende minstens 15 jaar aan het SVK), verlaagd tarief van de onroerende voorheffing, gunsttarief registratierechten, geen risico op leegstandsheffing, gesubsidieerde uren van klus- en renovatieploegen.

Een eigenaar aan het woord: "Vroeger heb ik slechte ervaringen gehad met een huurder. Ik verhuurde toen al een huis aan het SVK. Het SVK betaalt stipt, volgt het onderhoud van het huis op en doet kleine klusjes zelf. De huuropbrengst is minder maar je hebt minder zorgen. Nu verhuur ik ook de andere woning aan het SVK. Als het goed is, wordt het gezegd maar bij kritiek worden er ook geen doekjes omgewonden.

Redenen genoeg dus om jouw woning te verhuren aan het sociaal verhuurkantoor.

Contactgegevens: 
SVK WEBRA
Directeur Els Van Mileghem
Brusselsesteenweg 191
1730 Asse
02 451 24 90

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]