Tournée Minerale: maand zonder alcohol

‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.
 
Gezelligheid zonder alcohol
De coronamaatregelen maken deze editie wel extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk. Hoewel sommige mensen minder zijn gaan drinken nu hun sociaal leven op een laag pitje staat, beslissen ook heel wat mensen net ietsje sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee, om te bekomen van alle emoties en stress in deze uitzonderlijke periode. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid: we drinken een glas voor tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken. Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. En je werkt er nog mee aan jouw gezondheid ook!

Op jouw gezondheid
Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren.
Meer info vind je op www.tourneeminerale.be.

Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag jouw familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, … uit om in februari ook geen alcohol te drinken.
Doe je mee als organisatie, club of vereniging?
Daarvoor vind je tips, affiches, stickers en (bier)viltjes op materiaal.tourneeminerale.be.

Meer info:
Bianca Vanreepinghen · 054 31 35 43 · 0473 88 62 57
Intergemeentelijke preventiewerker Pajottenland

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]