Smart Café ONLINE: programma voorjaar 2022

Hoe haal je het beste uit nieuwe technologie en media in het dagelijks leven? Op die vraag zoeken we een antwoord tijdens het Smart Café Online. Onze centrale gasten delen hun ervaring over een onderwerp en beantwoorden jullie vragen. De activiteiten vinden online plaats. Voor de start van de activiteit ontvang je per mail de definitieve link voor deelname. Kijk zeker ook in je ongewenste mail.

  • Online Dating: 19 januari van 19.30 tot 21.00 uur
Je kan een lief zoeken op café of online via een app zoals Tinder. Maar wat is de impact van online dating op onze relaties en welzijn? Dr. Elisabeth Timmermans schreef een verrassend boek over het onderwerp. In deze interactieve sessie maakt ze je wegwijs in de wereld van het online daten en werkt ze een aantal hardnekkige mythes over het onderwerp weg.
 
  • TikTok voor mama’s en papa’s: 16 februari van 19.30 tot 21.00 uur
Is je tienerdochter of -zoon verslingerd aan TikTok? Huppelt hij of zij hele dagen playbackend door het huis? Stiekem een beetje jaloers op die vrolijkheid, of oneindig nieuwsgierig hoe die app nu eigenlijk werkt en waar je op moet letten? Mediacoach Bert Pieters gaat in deze interactieve sessie dieper in op de fijne en minder fijne kantjes van de immens populaire app. Hij demonstreert ook hoe je zélf een eerste TikTok-video kan maken.
 
  • Hoe streaming de TV en filmwereld verandert: 9 maart van 19.30 tot 21.00 uur
Netflix, Disney+, Streamz, VRT NU,… de mogelijkheden om online films en series te bekijken zijn stilaan eindeloos. In deze interactieve online sessie krijg je een duidelijk overzicht van de verschillende platformen en hun voor- en nadelen. Filmcriticus en journalist Patrick Duynslaegher vertelt ook meer over de impact van streaming op de film- en tv-industrie. (Hij deelt ook zijn favoriete films en series en er is tijd voor vragen.)

Meer info:
dienst Vrije Tijd · 054 89 04 35 · cultuur@galmaarden.be
 
Inschrijven:

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]