Mondmaskerplicht in Galmaarden

 

De cijfergegevens met het aantal coronabesmettingen in Galmaarden zijn vandaag hoopgevend en stabiel. 
 
De burgemeester houdt eraan iedere inwoner te bedanken voor de burgerzin die hij of zij toont. Tegelijk is dit een oproep om ons juiste gedrag vol te blijven houden.
 
Voorzichtigheid blijft geboden. 
 
Mondmaskerverplichting
 

We merken dat u als inwoner heeft geleerd om bewust met het mondmasker om te gaan en leiden daaruit af dat het overbodig is geworden om van een verplichting van het mondmasker te spreken in onze 3 dorpscentra (Galmaarden, Tollembeek en Vollezele). We doen dan ook een beroep op het gezond verstand van al onze inwoners en vragen u om in elke situatie zelf de juiste reflex te tonen. Waar nodig, op plaatsen waar de 1,5 m afstand niet kan worden gegarandeerd, vragen wij u nog steeds een mondmasker te dragen, uit respect voor uw medeburger.

De mondmaskerplicht blijft wel nog van kracht ter hoogte van alle schoolpoorten op het grondgebied van de gemeente. We willen samen de scholen nog lange tijd kunnen open houden en vragen dan ook met aandrang om in deze zones de mondmaskerplicht na te leven. Onze kinderen verdienen vandaag meer dan ooit onze speciale aandacht.

We herinneren aan de verplichting om steeds een mondmasker bij te hebben. De provinciegouverneur heeft dit verplicht voor de hele provincie Vlaams-Brabant. Op die manier kan men in onverwacht drukke situaties zichzelf en anderen gepast beschermen.

Vergeet niet dat er niets verandert aan de verplichting om vanaf de leeftijd van 12 jaar onder andere op volgende locaties een mondmasker te dragen: winkels, drukke plaatsen, openbare gebouwen, markten, het openbaar vervoer, bibliotheken, bioscopen, musea, theater-, concert- en conferentiezalen, de kermis, gebedshuizen,…

Het mondmasker is niet verplicht te dragen tijdens verplaatsingen met de fiets, motor of wagen en niet verplicht tijdens het sporten. Wandelen wordt onder dit besluit uitzonderlijk niet als sport beschouwd. Bij het wandelen op bovenvermelde locaties draag je dus een mondmasker.
 
 
Samen zorgen we voor elkaar.
 
  


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]