Hernieuwing rijbewijs bankkaartmodel

Rijbewijzen in bankkaartmodel zijn 10 jaar geldig. Houd de geldigheidsdatum dus zeker in het gaten en laat jouw rijbewijs tijdig hernieuwen.
 
Rijbewijzen in bankkaartmodel werden voor het eerst afgeleverd in juli 2010. Rijbewijzen in bankkaartmodel hebben een administratieve geldigheid van 10 jaar, dus binnenkort moeten die eerste rijbewijzen hernieuwd worden. Iedereen heeft de plicht om de administratieve einddatum van zijn rijbewijs op te volgen en de hernieuwing van zijn rijbewijs op tijd aan te vragen. Een rijbewijs kost 25 euro.
 
Opgelet: Er worden vanuit het lokaal bestuur geen oproepingen verstuurd.

Procedure voor het hernieuwen van een rijbewijs
De aanvraag doe je op het gemeentehuis (bevolkingsdienst) tijdens de openingsuren, dit minstens 2 weken voor de einddatum.
Wat moet je meebrengen?
  • jouw identiteitskaart
  • jouw rijbewijs
  • 25 euro (of betaal bij voorkeur elektronisch)
  • 1 pasfoto, enkel wanneer de foto op de identiteitskaart niet recent en niet conform de biometrie is. De foto en de handtekening voor het rijbewijs worden immers opgehaald via jouw elektronische identiteitskaart. Je hoeft dus geen pasfoto meer mee te brengen. Is de foto of handtekening niet goed, dan kan er een nieuwe foto of handtekening ingescand worden.


 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]