GEZOCHT: vrijwilligers MMC en/of gezelschapsdienst

Gezocht: Chauffeurs voor onze Minder Mobielen Centrale (MMC)
De Minder Mobielen Centrale is een dienst van vrijwillige chauffeurs om mensen met een verplaatsingsprobleem en een beperkt inkomen te vervoeren. Vaak gaat het om oudere mensen, mensen met een beperking en mensen met gezondheidsproblemen.  

Wat verwachten we van jou?
  • Je houdt van autorijden en sociaal contact. Je helpt mensen graag uit nood. Je beschikt over een eigen wagen en je hebt enkele uren per maand vrij. 
  • Je zorgt voor verplaatsingen zoals een ziekenhuisconsultatie, een kappersbezoek, boodschappen, familiebezoek, een verplaatsing naar een evenement,… 
  • Wanneer en hoeveel je je wenst in te zetten, is volledig aan jou.

Hoe word je vergoed en verzekerd?
  • Je ontvangt een onkostenvergoeding van 0,35 cent per gereden kilometer (van vertrek tot aankomst thuisadres). 
  • Je bent tijdens de ritten in opdracht van de MMC omnium verzekerd. Zowel de chauffeur, de wagen als de gebruikers die lid zijn van de MMC, zijn opgenomen in deze verzekering.

Interesse of meer info?
Contacteer Annelie Deteye via 054 89 04 80 of via thuisdiensten@galmaarden.be. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we of onze verwachtingen in dezelfde lijn liggen. 
 

Gezocht: Een luisterend oor voor onze gezelschapsdienst 
Zorgbehoevende en oudere personen blijven liefst zo lang mogelijk thuis wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. De inzet van vrijwilligers betekent vaak het verschil tussen thuisblijven of een opname in het ziekenhuis of woonzorgcentrum. Ook kan de mantelzorger eventjes worden ontlast als vrijwilligers bijspringen.

Wat verwachten we van jou?
  • Je bent een krak in luisteren en nabij zijn. Je hebt een groot hart voor iets oudere mensen.
  • Als vrijwilliger binnen onze gezelschapsdienst maak je tijd. Echt tijd om bij iemand binnen te lopen. Je slaat een praatje, speelt misschien een spel, zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt. Wanneer en hoeveel je je wenst in te zetten is volledig aan jou.

Hoe word je vergoed en verzekerd?
  • Je krijgt een vergoeding van 3 euro per begonnen uur. Indien je een uitstap doet met de persoon, krijg je bovenop de uurvergoeding een verplaatsingsvergoeding van 0,35 euro per gereden kilometer.
  • Bij alle taken die je als vrijwilliger opneemt, ben je natuurlijk verzekerd!

Interesse of meer info?
Contacteer Chantal Casier via 054 89 04 70 of via thuisdiensten@galmaarden.be. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we of onze verwachtingen in dezelfde lijn liggen. 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]