Gemiddeld 15 gezinnen doen beroep op de wekelijkse voedselbedeling

Het Sociaal Huis van Galmaarden probeert het verspillen van voedseloverschotten tegen te gaan, met een wekelijkse voedselbedeling.

Geen armoede in Galmaarden?
Wie dat denkt, slaat de bal verkeerd. Steeds meer mensen hebben het moeilijk om op het einde van de maand nog voldoende eetwaren te kunnen kopen.. Daarnaast wordt er vandaag ook heel wat voedsel zomaar weggegooid.
 
Daarom werd door het Sociaal Huis van Galmaarden een samenwerking opgestart met enkele lokale handelaars om de verspilling van voedseloverschotten te beperken. Hiervoor werkt het Sociaal Huis samen met AD Delhaize Galmaarden, Okay Vollezele, bakkerij Van Belle uit Galmaarden en bakkerij Jacobs uit Vollezele.
 
Cliënten van het Sociaal Huis van Galmaarden die een laag inkomen, schulden of andere problemen hebben en zich niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften of de basisbehoeften van hun gezin, kunnen wekelijks bij het Sociaal Huis terecht om een deel van deze voedseloverschotten gratis te verkrijgen. De producten bestaan grotendeels uit vleeswaren, vis, charcuterie, kaas, patisserie, groenten en fruit.
 
Gemiddeld komen er een 15-tal gezinnen langs om deze producten in ontvangst te nemen. In totaal goed om een 40-tal mensen te voorzien van eten.

 
We danken onze partners en ook de Nationale loterij, want deze laatste geeft ons voor dit project subsidies. Hiermee kunnen we koelboxen en een koeltoog aankopen. Dus ook spelers van de Nationale Loterij dragen hier hun steentje bij. 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]