De Coronalert app: heb jij hem al geïnstalleerd?

Om de verspreiding van COVID-19 te vertragen onder de bevolking, heeft de Vlaamse Overheid vanaf 1 oktober de app 'Coronalert' ingevoerd. De app is een bijkomend instrument bovenop de gewone contactonderzoeken.
 
Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Coronalert draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.
Was je in contact met een besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? 
Dankzij Coronalert kun je automatisch een waarschuwing krijgen als je in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste als de andere persoon ook Coronalert gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Als je de app installeert, kan je:
  • te weten komen of je nauw contact hebt gehad met een andere coronalert-gebruiker die positief testte op het coronavirus, zonder dat je weet wie het is;
  • anoniem jouw nauwe contacten waarschuwen wanneer je zelf positief zou testen op het coronavirus;
  • samen zorgen voor een snellere contactopsporing;
  • helpen om de verspreiding van het virus te stoppen.
 
Hoe je de app Coronalert installeert, zie je in deze instructievideo.

 


┬ę Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]