Code oranje voor bos- en natuurgebieden in Vlaams-Brabant

UPDATE 20.05.2022 Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft beslist om voor haar gebieden gelegen in provincie Vlaams-Brabant af te schalen naar risicocode GEEL. 
Omwille van de gevallen neerslag van gisteren en de verwachte neerslag van vandaag en de volgende dagen, is het brandgevaar gedaald door het vochtig worden van de strooisellaag. De droogte in de bodem blijft echter aanwezig. Op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos, kan je steeds de actuele code van onze provincie raadplegen en vind je aanvullende informatie over de verschillende risicocodes.

 
Omwille van de aanhoudende droogte en de voorspellingen over het uitblijven van enige betekenisvolle neerslag blijft het brandgevaar in de natuur toenemen. Daarom is in Vlaams-Brabant de brandcode geel opgetrokken naar oranje.
 Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden! 

Het Agentschap Natuur en Bos evalueert tijdens droge en warme periodes het brandrisico in bos- en natuurgebieden. Dat risico wordt dagelijks berekend en op basis daarvan wordt er beslist welke alarmeringsfase van kracht is. De fases worden uitgedrukt in kleurcodes. Naargelang de kleurcode worden er verschillende preventiemaatregelen genomen. Lees er hier meer over.

Alle waarschuwingen zijn steeds terug te vinden op de website van het Agentschap Natuur en Bos.

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]