Burgerbevraging Gemeente- en Stadsmonitor op komst

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) verzamelt driejaarlijks data bij steden en gemeenten. Ook in onze gemeente. Dit zal gebeuren tussen eind maart en eind juni.
Deze bevraging peilt naar het gedrag, de participatiegraad en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s en gebeurt in samenwerking met Statistiek Vlaanderen bij een groep inwoners tussen 17 en 85 jaar. 
In totaal worden bijna 400.000 burgers uitgenodigd om de bevraging in te vullen. 

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in jouw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in jouw gemeente of stad? …

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging Gemeente- & Stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. 
Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn.
Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro. 7.500 willekeurig gekozen deelnemers die de vragenlijst volledig invulden, zullen een bedankingskaart en een geschenkbon van 12 euro ontvangen.

Met deze bevraging respecteert Vlaanderen de privacy van elke burger. Ze maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 
Voor meer uitleg kan je vanaf eind maart terecht op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be
Op deze website kan je nu bovendien alle resultaten van de vorige bevraging raadplegen. 
 

Ondertussen zal ons inwonerspanel al uitgerold zijn. Deze bevraging staat hier los van.

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]