BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

 

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wij sloten ons hiervoor aan op het alarmeringssysteem BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 
BE-Alert
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.
 
BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent
Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst (via inschrijvingen). Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende telefoonnummers registeren, zo kan je de nummers van alle gezinsleden toevoegen. Je kan ook tot 5 adressen toevoegen; jouw thuisadres, werkadres, adres van (schoon)ouders of zelfs de school van de kinderen,… Registreer alle adressen en je blijft steeds op de hoogte.
 
Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. 
Inschrijven is volledig gratis.      

Registreer je
Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be
Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.
Schrijf je vandaag nog in!

Ook burgers zonder mailadres of internet kunnen zich inschrijven via een inschrijvingsformulier, te verkrijgen aan het loket burgerzaken.

 


 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]