4,69% van onze inwoners is donor, jij ook?

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in onze gemeente.  

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig heeft
Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dus ook jij of je buurman! Slechts 3% van de Vlamingen geeft bloed, plasma of bloedplaatjes. Dat willen we graag dit jaar veranderen. Want stel je even voor dat we dit percentage dit jaar kunnen laten stijgen naar 4% ... dat zou geweldig zijn! Dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoeveel geven wij?
Het Rode Kruis roept elke gemeente en stad op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag is 4,69% van onze inwoners donor. Dat is mooi (én boven het gemiddelde), maar het kan altijd beter!
Help jij mee om van ons dorp het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens 1 keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1% meer bloed-, plasma- en bloedplaatjes te gaan in onze gemeente.
Op rodekruis.be/onsdorpgeeft vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoeveel donoren er al zijn in onze gemeente. Ga je mee de uitdaging aan om daar tegen eind dit jaar 1% bij te doen?
 
Waar doneren?
Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt immers naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in een van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren. Kijk op rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan gaan doneren.

Help Rode Kruis-Vlaanderen in onze eigen buurt helpen en word donor. Zo maak je van onze gemeente een warmere en meer solidaire plek. Geef bloed, plasma of bloedplaatjes en red levens.

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]