Internationaal rijbewijs

 
Wat
Wanneer je naar een land reist dat het Europees rijbewijs niet erkent, heb je ter plaatse een internationaal rijbewijs nodig. Dat rijbewijs is drie jaar geldig.
Vraag vooraf even na bij de ambassade, het consulaat of het reisbureau, of je voor het land waar je naartoe reist een internationaal rijbewijs nodig hebt.
Ben je in België ingeschreven, dan mag je hier niet rijden met een internationaal rijbewijs.
Je vraagt het internationaal rijbewijs aan in het gemeentehuis.
Ben je nog in het bezit van een Belgisch rijbewijs uitgereikt voor 1 januari 1989 (rijbewijs met knipje in de hoogste categorie) dan is het aan te raden dit eerst te vernieuwen.
 
Kostprijs: 16 euro
 
Uitzondering USA
Wanneer je naar de Verenigde Staten reist, geldt er een speciale regeling. Zij erkennen enkel het Belgisch/Europees rijbewijs uitgereikt na 1 oktober 1998. Sinds 1998 staat ook de Engelse term 'driver's license' op de Europese rijbewijzen.
Ben je nog in het bezit van een rijbewijs dat voor 1 oktober 1998 werd uitgereikt en je reist voor minder dan een jaar, dan kan je best je gewone rijbewijs omruilen in het gemeentehuis voor een vernieuwd Europees rijbewijs.
 
Mee te brengen
  • identiteitskaart
  •  één recente pasfoto
  •  een Belgisch of Europees rijbewijs
  •  je oud internationaal rijbewijs als je dat nog in je bezit hebt. Is dit niet het geval, een attest van verlies. Dit kan je bij de politie van je woonplaats verkrijgen.

     

 

 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]