Help Oekraïne #plekvrij

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Iedereen wil helpen. Het is belangrijk dat we een gecoördineerde aanpak hanteren om Oekraïners die op de vlucht zijn te begeleiden. Dat doet onze staatssecretaris voor Asiel en Migratie  samen met het Crisiscentrum en de lokale besturen. Heb je een plek vrij en ben je bereid om mensen uit Oekraïne op te vangen? Vul dan zeker onderstaand formulier in.
 
Door het invullen van onderstaand formulier, ga je akkoord met onze privacyverklaring.
  • De persoonsgegevens die je doorgeeft worden enkel gebruikt voor het behandelen van jouw registratie van een opvangplaats. Hou er rekening mee dat de in dit formulier ingevulde en doorgestuurde identificatie- en contactgegevens worden gedeeld met de Sociale Dienst van het OCMW (ter controle van de geschiktheid van de opvangplaats), de Vlaamse overheid en het Nationaal Crisiscentrum/Fedasil (voor de inventarisatie van alle opvangplaatsen). Jouw identificatie- en contactgegevens worden niet langer bewaard dan nodig is voor het opvanginitiatief. 
  • Je zal ook gevraagd worden om een uittreksel uit het strafregister (model 595 Sv.) te bezorgen voor elke meerderjarige die op het attest van gezinssamenstelling wordt vermeld, dan wel om elk van deze personen een machtiging te laten verlenen aan de gemeente. Deze strafrechtelijke gegevens worden louter gebruikt ter verificatie van de kandidatuur. De uittreksels worden niet met externen gedeeld en worden vernietigd na de verificatie.
  • Je hebt onder andere het recht om jouw gegevens in te zien of te laten verbeteren.

We verzamelen alle kandidaturen van onze inwoners die een woning/verblijf willen openstellen en geven dit op onze beurt door.
Van zodra we meer (concrete) informatie ontvangen, zullen we dit hier ook communiceren.
 
Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die ons en vooral de getroffen mensen kunnen begeleiden bij hun onthaal in België én in Galmaarden. Meld je hier aan als vrijwilliger.

Ik heb een #PlekVrij

     

 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]