Dienst Ondersteuningsplan (DOP)

… voor mensen met een VERMOEDELIJKE handicap.

Heb je een beperking of heb je het vermoeden een beperking te hebben en heb je vragen over het organiseren van je leven (wonen, werken, opleiding, vrije tijd, …).

Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om uit te zoeken welke keuzes je wilt maken in je leven, welke ondersteuning je hiervoor nodig hebt en wie je deze best kan geven. Samen met mensen die voor jou belangrijk zijn, helpt de DOP-medewerker je om jouw wensen en vragen duidelijk in kaart te brengen. Dit doen ze door hierover te spreken samen met jou en de mensen die voor jou belangrijk zijn (familie, vrienden, buren, kennissen, …).

DOP ondersteunt je gratis voor een periode van maximaal 1 jaar en maakt een plan dat een antwoord geeft op je vragen en waar je zelf- samen met je steungroep- verder mee aan de slag kunt.

De dienst DOP heeft een samenwerking met het Sociaal Huis. Op jouw vraag is het mogelijk dat de DOP-medewerker langskomt naar het Sociaal Huis voor een afspraak. 

 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]