Aanvraag evenementen

Aanvraagformulier evenementen voor horeca-uitbaters

DELETE DETAILS

Aanvraagformulier evenementen

DELETE DETAILS

Feest- en fuifreglement

DELETE DETAILS

Organiseer je een evenement in Galmaarden?

Heb je hierbij hulp, toelatingen of suggesties nodig van het gemeentebestuur?
Vul het aanvraagformulier ten laatste 3 maanden voor jouw evenement in en wij behandelen jouw aanvraag zo spoedig mogelijk. Dit kan je online invullen.
 

OPGELET! Naar aanleiding van de coronamaatregelen werd een online toepassing (Covid Event Risk Model) beschikbaar gesteld. Deze dient als referentie voor de lokale overheden bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen. Het is de taak van de organisator om alle gegevens in de toepassing in te vullen en de resultaten (in de vorm van een certificaat) aan de gemeente te bezorgen samen met de evenementenaanvraag. Een positief resultaat van de CERM geeft enkel een indicatie en is geen automatische toestemming. Deze wordt enkel meegenomen in de multidisciplinaire risicoanalyse van de gemeente voor het nemen van de toelatingsbeslissing. 

 

Organiseer je een fuif?

Raadpleeg dan zeker het feest- en fuifreglement.
Enkele interessante links om je te helpen bij het organiseren van een feest of fuif:
 

Organiseer je een wielerwedstrijd?

Organisatoren van wielerwedstrijden moeten hun aanvraag voortaan vroeger indienen. Dat staat in het Koninklijk Besluit van 28 juni.
Het Koninklijk Besluit tot 'reglementering van de wielerwedstrijden en van de alle-terreinwedstrijden' slaat op wielerwedstrijden in al zijn vormen, dus niet alleen op wielerwedstrijden op de weg maar ook op cyclocrossen,  mountainbikewedstrijden en zelfs duatlons en triatlons.

Wil je een dergelijke wedstrijd organiseren, dan moet je de toelating daarvoor minstens veertien weken op voorhand aanvragen bij iedere bevoegde burgemeester, bij voorkeur digitaal.
Bij wedstrijden in lijn moet deze aanvraag sowieso digitaal worden ingediend.
De termijn van veertien weken is niet van toepassing wanneer, als gevolg van een weigering van een doortocht van een wedstrijd, een nieuwe vergunningsaanvraag wordt ingediend.
Het aanvraagformulier voor een wedstrijd kan je hier downloaden. 
Een aanvraagformulier voor geneeskundige hulpverlening is verplicht toe te voegen. Dit aanvraagformulier bezorg je aan het stads-/gemeentebestuur waar de wielerwedstrijd aankomt.
Verloop van de aanvraag:
Na je aanvraag is het aan de burgemeester om, minstens twaalf weken voor je evenement, toelating te vragen aan de wegbeheerder voor het gebruik van gewestwegen.
Het antwoord van de wegbeheerder komt ten laatste acht weken voor je evenement.
Ook ten laatste acht weken op voorhand dien je je verzekeringsbewijs geregeld te hebben.
Tenminste zes weken voor je activiteit krijg je het definitief akkoord van de burgemeester (eventueel onder voorwaarden) en zeker vier weken voor je evenement wordt er in een coördinatievergadering samengekomen.

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2020, met uitzondering van de bepalingen in verband met de alle-terreinwedstrijden, die in werking treden op 1 september 2019.
 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]