Katten: registreren | adopteren

Je droomt ervan om een kat te hebben… Katten kunnen voortaan enkel gegeven of verkocht wanneer ze gesteriliseerd en geïdentificeerd zijn!
 
Overpopulatie van katten vermijden door sterilisatie
Vanaf de leeftijd van 5 maanden is een kat reeds vruchtbaar. Een niet-gesteriliseerde poes kan per jaar 2 tot 3 keer werpen en tijdens haar leven dus een honderdtal katjes werpen. De enige betrouwbare oplossing om de geboorte van katjes te voorkomen, is sterilisatie. Hierdoor wordt het probleem vermeden dat er een nieuwe thuis voor de katjes dient te worden gevonden, dat ze worden achtergelaten of dat er euthanasie op wordt gepleegd.
 
Via het meerjarenplan van de FOD Volksgezondheid voor de sterilisatie van katten, worden alle asielkatten gesteriliseerd en geïdentificeerd vooraleer ze kunnen worden geadopteerd.
 
Ken je de voordelen om een kat in een asiel te adopteren?
Als je een kat bij jouw thuis wilt opvangen, adopteer er één in een asiel. Een asielkat wordt door een dierenarts ontwormd, behandeld tegen vlooien, gesteriliseerd/gecastreerd, met een microchip geïdentificeerd, geregistreerd in een databank, gevaccineerd en gesocialiseerd. Via de website kan het grote publiek kennis www.kiesvoorhetasiel.be nemen van de voordelen om een kat in een asiel te adopteren. Kinderen kunnen er zich amuseren met Basiel en Cecile, twee asielkatten waarbij ze aanleren hoe ze deze moeten verzorgen. Volwassenen zullen nuttige informatie vinden over de katten en de lijst met asielen aantreffen die in de nabijheid liggen van waar ze wonen. 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]