Activiteiten voor de kinderen

Wat is corona? Hoe leg je dit uit aan jouw kind?

Zitdatzo, een oudercommunity, heeft dit uitgewerkt in een filmpje. Deze is te bekijken via: https://www.facebook.com/zitdazo/videos/633940244005497

  

Kleur mee tegen corona
Uit dankbaarheid voor de duizenden mensen die zich dag in dag uit inzetten in de strijd tegen het coronavirus, op welke manier dan ook, willen we onderstaande kleurplaten graag zien verschijnen in ons straatbeeld.
Je kan ze hieronder downloaden. Kleur ze in en hang ze aan jouw raam.
Heeft deze een mooi plekje gekregen aan jouw raam? Neem dan een foto en stuur deze door naar corona@galmaarden.be. We verzamelen alle tekeningen op onze Facebookpagina.

          


Beren spotten
Op sociale media verschijnen er heel wat berichten en initiatieven om kinderen bezig te houden. Waaronder ook dit leuke initiatief voor de allerkleinsten, dat is overgewaaid vanuit Australië.
Ga mee op berenjacht, want wandelen met respect van de social distancing maatregelen en in je eigen buurt mag nog. En de beren... die maken het ook voor de jongste onder ons uitdagend.
Laat de kinderen tijdens de wandeling zoveel mogelijk beren spotten & plaats ook zelf een teddybeer of knuffel zichtbaar aan jouw raam.

Ook mensen zonder kinderen kunnen meedoen aan dit initiatief door een knuffel zichtbaar aan hun raam te plaatsen.

Het verhaal vind je hier: https://m.youtube.com/watch?v=El6oxRXwqXc&feature=youtu.be
 
Op vraag van een een aantal inwoners, heeft een inwoner een 'berenjachtkaart' gemaakt (voor Galmaarden, Tollembeek en Vollezele). De kaart vind je hier
Laten weten dat er een beer achter je raam staat kan via deze link.
 
Beren gespot? Of een beer aan het raam geplaatst? Neem dan een foto en stuur deze door naar corona@galmaarden.be. We verzamelen alle foto’s op onze Facebookpagina.

  

Blijven lezen
Iedereen Leest lanceert een YouTube kanaal met filmpjes van auteurs en illustratoren om al kijkend en lezend deze weken door te komen. Voorleesmomentjes, tekentips, live illustratie: je vindt het er allemaal. En er komen uiteraard nog filmpjes bij. https://www.youtube.com/channel/UCMn4mJNab1rePj4Jrpqu_Zw 

Ook onze bibliotheek wil met het project ‘bib aan huis’ de kinderen blijven aansporen om te lezen. Leden van onze bibliotheek kunnen boeken reserveren en laten leveren. Reserveren kan viabibliotheek@galmaarden.be of via 054 89 04 39 (van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur), na raadpleging van de online catalogus. Elk lid kan maximum 3 boeken reserveren. Het inleveren van de boeken gebeurt bij voorkeur via de inleverbus.  

 

Blijven ontdekken
In ons kot blijven? Dat is geen reden om niet te blijven experimenteren. Integendeel... Zolang de lockdown duurt, toont Technopolis hoe je jouw keuken omtovert tot een echt proefjeslab. Volg hen op al onze socialemediakanalen voor een dagelijkse portie experimenten die je perfect thuis kan uitvoeren en blogposts over dingen die je moet geweten hebben. Leg jouw experimenten vast op beeld, post ze online en tag Technopolis.
Meer info: https://www.technopolis.be/nl/technopolis-is-gesloten-corona 


Blijven sporten

Een spelopdracht voor elke dag in de Multimove beweegkalender: www.sport.vlaanderen/multimove. Bijna alles kan je in deze 'in uw kot'-tijden doen. En voor de rest doet een beetje creativiteit wonderen.

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]