Boodschappendienst

Boodschappen doen, een dagelijks weerkerende klus. Brood halen, groenten en vlees, het grootwarenhuis bezoeken voor drank, koffie, zeep, afwastabletten en WC-papier… elke dag hebben we wel iets nodig. Voor de meeste mensen is het een routine die ze inpassen in hun dagelijks leven. We staan er niet meer bij stil, maar lopen snel even binnen in de buurtwinkel of het warenhuis. Maar op een dag lukt het niet meer zo goed. De beentjes worden al wat slapper en de voetjes die gaan ook niet rapper. Of het dragen van de boodschappentas wordt te zwaar. Of men heeft geen eigen vervoer.

Het Sociaal Huis Galmaarden biedt in samenwerking met de Minder Mobielen Centrale een uitgebreide boodschappendienst aan. De boodschappendienst draait op vrijwilligers. Als lokaal bestuur probeert de gemeente een zo goed mogelijke schakel te creëren tussen aanvrager en vrijwilliger.

Voor wie bedoeld?
Ouderen, personen met een beperking en mensen in een sociale noodsituatie kunnen een beroep doen op deze dienstverlening. De aanvragende partij kan kiezen tussen:
  • Zelf de boodschappen doen in de winkel, terwijl de chauffeur-vrijwillger buiten wacht.
  • Een boodschappenlijst meegeven aan de chauffeur van dienst. In dit geval gebeurt de betaling rechtstreeks aan de chauffeur.
Wat kost het ?
Lidmaatschap van de Minder Mobielen Centrale is verplicht. Het lidgeld bedraagt 12 euro per jaar.
Elke inwonende persoon die ook lid wenst te worden, betaalt nog 6 euro. Wie pas vanaf juli aansluit, betaalt de helft van de prijs. De onkostenvergoeding voor de chauffeur bedraagt momenteel 0,35 euro/km en een bijkomende vergoeding van 3 euro per begonnen uur.
 

Meer info: sociaalhuis@galmaarden.be · 054 89 04 70
 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]