Bibliotheek 
Bibliotheek tijdelijk enkel via afhaalpunt. 
De bibliotheek sluit uit voorzorg opnieuw haar deuren.
Onze lezers blijven niet in de kou: kies je boeken uit op https://galmaarden.bibliotheek.be en we leggen ze voor jou klaar in een afhaalpakket.
Vragen en bestellingen: mail bibliotheek@galmaarden.be of bel 054 89 04 45.
 


 
In de gemeentelijke openbare bibliotheek kan iedereen terecht voor het raadplegen van informatie (via naslagwerken, kranten, tijdschriften, internet) en voor het ontlenen van boeken, tijdschriften, audiovisuele werken en luisterboeken.
De bibliotheek organiseert ook heel wat activiteiten.
Bovendien is de bibliotheek een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. 
 
De bib van Galmaarden is aangesloten op het provinciale netwerk van bibliotheken. Dit betekent dat je met jouw PBS-lidkaart in alle aangesloten Vlaams-Brabantse bibliotheken materialen kan ontlenen en dat je slechts 1 keer per jaar lidgeld moet betalen.
 
Via de website van mijn bibliotheek kan je onder andere online werken opzoeken en reserveren.

De catalogus kan je raadplegen op bib on-line.
 

Sprinters in de bib!
Bibliotheekgebruikers hebben vaak een tijdelijke maar moeilijk te stillen honger naar de nieuwste en de meest succesvolle boeken. Vanzelfsprekend halen we die altijd snel in huis. Maar voor de populaire boeken, meestal top-10-boeken, blijft er soms een lange wachttijd vooraleer je ze in handen krijgt. Met de sprinterservice van de bibliotheek willen we de circulatie van de topboeken verhogen. Een sprinterboek herken je aan het bijhorende etiket 'SPRINTER'. We rekenen er wel op dat de lezer per uitleenbeurt niet enkel sprinters meeneemt, kwestie dat iedereen van deze service kan genieten. Alvast veel leesgenot met ons aanbod aan sprinter.
 
Boekentrolleys 
De leerkrachten van de kleuterklassen en het eerste en tweede leerjaar van onze basisscholen kunnen maandelijks een boekentrolley ontlenen. Elke trolley bevat een pakket boeken rond 1 bepaald thema. Volgende thema's zijn beschikbaar: wonen, terug naar school, beroepen, Pasen, herfst, Sint en kerst, lichaam/zintuigen, feesten hier en elders, het weer, lente/boerderij, zomer/vakantie, erfgoed, familie, Wereldoorlog I. (Dit laatste thema kan ontleend worden door de leerkrachten van de tweede en derde graad lager onderwijs.)
 
Boekstart
De bibliotheek is gestart met Boekstart, een project in samenwerking met 'Iedereen Leest' en 'Kind en Gezin'.
Bij een bezoek aan Kind en Gezin krijgen jonge ouders hun eerste voorleespakket voor de baby mee. Wanneer zij rond 15 maanden nogmaals op controle gaan, krijgen zij van Kind en Gezin een uitnodiging waarmee zij bij ons in de bib een voorleespakket voor hun peuter kunnen komen afhalen.
Op die manier hopen we de kinderen van jongs af te stimuleren tot lezen en fantaseren en willen we hen zo vroeg mogelijk laten kennis maken met de bibliotheek.
 
Gratis e-boeken ontlenen bij de bib via het platform CloudLibrary.
Ben je lid van de bibliotheek? Dan kan je telkens 2 e-boeken tegelijk lenen op jouw eigen toestel, voor een periode van 6 weken. Is de uitleentermijn afgelopen? Dan verdwijnen de e-boeken vanzelf. Heb je ze sneller uitgelezen? Dan kan je ze digitaal terug inleveren. Je kan ook tot 2 boeken reserveren.

Je kan de e-boeken ontlenen op elke tablet, smartphone, computer en e-reader.

 • Tablet of smartphone: download de app cloudLibrary. Dit kan via de Apple app store (IOS) of via Google Play (android).
 • Computer of laptop: ga rechtstreeks naar het aanbod van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via de website https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/deBib/Featured 
 • E-reader: Maak gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.
Meld je aan met jouw 'Mijn Bibliotheek'-gegevens en kies de boeken die je wil!

Hulp nodig? De handleidingen vind je hier terug. 

Nog vragen? Neem gerust contact op via bibliotheek@galmaarden.be of 054 89 04 45.


Sluitingsdagen bibliotheek:
 • woensdag 1 januari: Nieuwjaar
 • dinsdag 4 februari: uitzonderlijk sluitingsdag wegens serververnieuwing
 • vrijdag 10 en zaterdag 11 april: Paasweekend
 • vrijdag 1 mei: Dag van de Arbeid
 • zaterdag 2 mei: Brugdag
 • vrijdag 22 mei: Brugdag
 • zaterdag 23 mei: Brugdag
 • zaterdag 11 juli: Vlaamse feestdag
 • dinsdag 21 juli: Nationale feestdag
 • zaterdag 15 augustus: OLV Hemelvaart
 • woensdag 11 november: Wapenstilstand
 • vrijdag 25 december: Kerstmis
 • zaterdag 26 december: 2de kerstdag
 • vrijdag 1 januari 2021: Nieuwjaar
 • zaterdag 2 januari 2021: 2e nieuwjaarsdag
 
Deze sluitingsdagen kunnen nog gewijzigd worden.

 
 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]