Vogelbescherming Vlaanderen op tournee

 
Vogelbescherming Vlaanderen is een vereniging die zich op diverse vlakken inzet voor de bescherming van onze inheemse natuur en zijn bewoners.
 
Sinds kort zijn ze bezig aan een Vogelbescherming-toer doorheen Vlaanderen. In elke provincie houden ze halt voor een toffe en boeiende Vogelbescherming-avond. Enerzijds willen ze mensen informeren, anderzijds zijn ze stiekem ook op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers.
 
Omdat onze Natuurhelpdesk jaarlijks meer en meer informatieve vragen binnenkrijgt over wat te doen bij zieke en gewonde wilde dieren, conflictsituaties tussen mens en dier, algemene informatie,… hebben ze het plan opgevat om per provincie een soort van "Provinciale dag” te organiseren. Tijdens deze namiddag of avond richten ze zich tot het brede publiek. Ze stellen enerzijds Vogelbescherming Vlaanderen voor, doen de plannen voor een splinternieuw netwerk van Wildlife Taxi Teams uit de doeken (vrijwilligers die zieke en gewonde wilde dieren ophalen om ze naar een opvangcentrum te brengen), nodigen een boeiende voordrachtgever uit,… Ze hopen uit deze avond natuurlijk ook wat vrijwilligers te halen, die zich in Vlaams-Brabant actief kunnen inzetten voor onder andere het ophalen van gekwetste wilde dieren.

 


© 2016 Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 59 61 61 - info@galmaarden.be | Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@ocmwgalmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]