Oproep vrijwilligers

Ben je pas gepensioneerd en voel je zich nog te vitaal om enkel ‘op rust’ te zijn? Ben je op zoek naar de gepaste job, maar bereid om tussendoor even iets anders te proberen? Wil je zich ten dienste stellen van je vrienden, buren of hun kinderen?
 
Het gemeentebestuur van Galmaarden gaat actief op zoek naar vrijwilligers.
 
In het verleden bleef de gemeentelijke  vrijwilligerswerking eerder beperkt tot een passieve rol waarbij mensen met bijvoorbeeld een passie voor onze bibliotheek of beeldende kunsten zich belangeloos inzetten voor de lokale gemeenschap. Op basis van hun engagement, leerden kinderen tekenen, lezen, creatief denken en vooral met volle teugen genieten.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat het in de huidige maatschappij een meerwaarde is om die mensen die de behoefte voelen om zich ten dienste te stellen van anderen,  actief bij het gemeentebeleid te betrekken.
 
Momenteel zijn we voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in het kader van ons gemeentelijk onderwijs: kinderopvang, leesouders, studietoezicht,… het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.
 
Ondanks het vrijwillige karakter van de samenwerking, hoeft het vrijwilligerswerk niet geheel zonder vergoeding te gebeuren. Er bestaan mogelijkheden om een kostenvergoeding uit te keren, zonder dat er daarom noodzakelijk een arbeidsovereenkomst ontstaat.
 
Alle vrijwilligers van het gemeentebestuur zijn ook degelijk verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.
 
Voelt u zich aangesproken?
Neem dan snel contact op met het gemeentebestuur voor meer informatie:
 
Gemeentebestuur Galmaarden
Marktplein 17
1570 Galmaarden
054 59 61 61
info@galmaarden.be

 


© 2016 Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 59 61 61 - info@galmaarden.be | Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@ocmwgalmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]