Op pad met je fototoestel: de weg van de graankorrel - vanaf 1 oktober

Tijdens deze uitgebreide workshop volg je met je fototoestel de weg die het graan aflegt van graankorrel tot brood. Beroepsfotograaf Erwin Alsteens leert je de basisbegrippen en verklapt je enkele geheimen van de fotografie.
Daarna is het aan jou! De eerste dag trek je met je fototoestel op pad. Je wandelt langs idyllische plekjes aan de Mark, een zijriviertje van de Dender, en bezoekt de prachtige Heetveldemolen. De molenaar van deze Tollembeekse watermolen toont je het hele proces van graan tot brood. Met je fototoestel in de hand leg je de omgeving, de molen en het werk van de molenaar vast op gevoelige plaat. Erwin Alsteens geeft je ter plaatse advies en tips. Samen met hem bekijk je en bespreek je je gemaakte foto’s.
 
Maar fotograferen is meer dan alleen een foto maken. Tijdens de tweede dag toont Erwin je hoe hij als professionele fotograaf  foto’s selecteert en met welke fotocorrecties je een geslaagde foto er kan laten uitspringen of hoe je de zwakke kantjes kan laten verdwijnen of verbergen. Met de door jouw gemaakte foto’s behandelt hij de verschillende stappen die een foto aflegt van druk op de knop tot een definitieve afdrukbare foto.
 
Deze workshop is voor fotografen in bezit van een systeemcamera of spiegelreflexcamera. Laad je toestel vooraf op. Vergeet je lader en kabeltjes niet. Beschik je over een statief? Neem dit dan ook mee.
Op zondagmiddag 1 oktober wordt er een broodje voorzien.
 
Heetveldemolen Copyright Stefaan Van der Biest
 

 Wanneer?  zondag 1 oktober van 9.30 uur tot 16 uur
   zondag 8 oktober van 10 uur tot 13 uur
 Waar?  1/10: Heetveldemolen, Munkbaan 1 in 1570 Tollembeek
   8/10: GC Baljuwhuis, Kammeersweg 2 in 1570 Galmaarden
 Prijs?  39 euro
 Docent?  Erwin Alsteens
 Info en
 inschrijvingen?
 Arch'educ
 Vormingplus Halle-Vilvoorde
   Kattestraat 25 - 1745 Opwijk
 Telefoon en fax  02 454 54 01 - 02 454 54 02
 E-mail  info@archeduc.be
 Website  www.archeduc.be
 Inschrijfpagina  klik hier

 
Deze workshop "Op pad met je fototoestel: De weg van de graankorrel” is een samenwerking tussen:Archeduc, Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender, Gemeente Galmaarden, Heetveldemolen vzw, Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

 


© 2016 Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 59 61 61 - info@galmaarden.be | Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@ocmwgalmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]