Gezinnen gezocht voor een interculturele ervaring

Youth For Understanding (YFU) is een wereldwijde organisatie die internationale uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar.
 
YFU biedt niet alleen aan Vlaamse jongeren de mogelijkheid om een jaar naar het buitenland te gaan, ook Vlaamse gezinnen kunnen via YFU internationale ervaring opdoen door vanaf midden augustus voor een schooljaar of een semester een van onze buitenlandse jongeren in huis te nemen.
 
Deze jongeren wonen bij gastgezinnen en gaan naar de middelbare school om zo onze cultuur van binnenuit te leren kennen. Worden jullie wereldgezin, dan worden jullie ook een ervaring rijker omdat je van je nieuwe zoon of dochter, broer of zus heel veel kan leren over een ander deel van de wereld. Ook jullie kunnen op een persoonlijke basis geconfronteerd worden met culturele verschillen en, net zoals de uitwisselingsstudent, ook je eigen waarden en normen herontdekken. Veel van onze internationale jongeren en hun gastfamilies hebben culturele verschillen en taalbarrières overbrugd en vriendschappen gesmeed die tijd en afstand overleven.
 
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie:
YFU vzw - Frans Halsvest 92 in 2800 Mechelen
Tel. 015 69 00 85

 
Enkele getuigenissen van onze gastgezinnen-gaststudent:

"Veel van de dagelijkse gebruiken en gewoonten beschouw je als vanzelfsprekend. En dan komt daar plots een nieuweling bij die de taal en de gebruiken hanteert van een vreemde cultuur. Een leerrijke ervaring voor het hele gezin!”
Walter (Herent)
 
"Deze ‘reis’ is een uitdaging geweest. Soms is het moeilijk, maar het is zo dat je jezelf kan bewijzen en op het einde van de reis, zoals meestal, wil je hier niet meer weg omdat je van zoveel dingen bent beginnen houden. Dat maakt het echt de moeite waard. Zoals ik al zei, ik ben heel dankbaar aan de mensen die me hebben geholpen en hun vriendschap hebben gegeven aan deze jongen uit het verre Argentinië.”
Joaquín (YFU-uitwisselingsstudent uit Argentinië)


 


© 2016 Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 59 61 61 - info@galmaarden.be | Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@ocmwgalmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]