Nieuws

NIEUWE OPENINGSUREN GEMEENTEHUIS

Het gemeentebestuur en het OCMW slaan de handen in elkaar voor een nog sterkere en betere samenwerking.  
De wijzigingen die uit deze samenwerking voortvloeien, hebben ook een gevolg voor onze dienstverlening. De openingsuren werden geëvalueerd en bijgestuurd.

Sociaal Huis werft aan

Het Sociaal Huis te Galmaarden schrijft enkele vacatures uit: Administratief medewerker, technisch beambte en technisch medewerker.

Invullen belastingaangifte 2017

Wil je graag hulp bij het invullen van jouw belastingaangifte?

Dat kan, want tijdens de zitdagen van de belastingen komen er medewerkers van FOD Financiën naar het Sociaal Huis, Marktplein 19 te Galmaarden om je te helpen om jouw aangifte in te vullen!

Dinsdag 28 maart: sluitingsdag bibliotheek

Wegens opleiding van het bibliotheekpersoneel zal de bibliotheek gesloten zijn op dinsdag 28 maart 2017.

10 jaar vrijwilligersverzekering

Op 10 juni blaast de gratis vrijwilligersverzekering 10 kaarsjes uit. Op deze dag is het provinciehuis van en voor vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen er terecht voor een gezellige trefdag met een breed aanbod aan workshops, animatie en proevertjes, op maat van vrijwilligersverenigingen.  Zo ontdekken ze wat de provinciale uitleendienst en de vrijwilligersverzekering voor ze kan betekenen. Ze leren er ook van elkaar, met tal van inspirerende goede praktijken. Voor deze trefdag zijn we nog op zoek naar goede praktijken om een super feest te organiseren. We zijn op zoek naar originele ideeën om een feest op te luisteren, om afval te beperken, om mensen warm te maken voor je feest…. 10 organisaties kunnen met hun tips elk 300 euro winnen.


Feestbussen carnaval Halle

Keer veilig en sfeervol naar huis met carnaval Halle

Extra nachtbus op 25 maart
Duik zorgeloos de feestnacht in van Halle carnaval. Ook al ben je verkleed als piraat, draak of clown, de chauffeurs van De Lijn brengen je veilig naar huis met de extra nachtbus.

o   22 Carnavalsbus Halle – Pajottenland

Gratis
Al je geld uitgegeven na een nachtje feesten? Geen probleem! Dankzij de financiële steun van de gemeente reis je gratis naar huis.

Meer info?
Surf naar www.delijn.be/hallecarnaval voor meer informatie over de dienstregeling, haltes en reiswegen.

De juiste brief in de juiste brievenbus

Dit is een sensibiliseringscampagne rond juiste adressering.  Hier wordt uitgelegd hoe een adres correct dient geschreven te worden. Bovendien wordt ook het belang van de brievenbus benadrukt.

Speelpleinwerking tijdens de paasvakantie

De informatie kan je hier terugvinden (webpagina vrije tijd-jeugd-speelpleinwerking).
 
Opgelet! Inschrijven op voorhand is altijd verplicht en kan uiterlijk tot maandag 27 maart 2017!
 
 

Wereldgezinnen gezocht voor een interculturele ervaring!

Youth For Understanding (YFU) is een wereldwijde organisatie die internationale uitwisselingen organiseert voor jongeren van 15 jaar tot 19 jaar.

Gastgezinnen gezocht tijdens de zomervakantie

De vzw Euro-Children bezorgt jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven hier tijdens de zomervakantie voor een viertal weken in gastgezinnen.

Driedaags kleuterkamp tijdens de paasvakantie - 11 april 2017

Driedaags kleuterkamp tijdens de paasvakantie. Kom je uitleven tijdens het sporten en spelen.

Buitenspeeldag - 19 april 2017

De eerste woensdag na de paasvakantie (19 april 2017) is een beetje een feestdag en verlengd vakantiegevoel, want dan vindt opnieuw de buitenspeeldag plaats!

Workshop "Proef je geluk - voeding en mindfulness" - 24 april 2017

Genieten van eten geeft een geluksgevoel. Maar wat als je niet met volle teugen kan genieten van je maaltijd? En komt je honger enkel vanuit je maag?
Door met aandacht te eten en al je zintuigen te laten 'proeven', zal je merken dat eten meer voldoening geeft.

Overbodig drukwerk vermijden

FCR Media is de uitgever en verdeler van de papieren versies van de goudengids.be en wittegids.be. Gebruikt u de papieren gids niet meer? Schrijf u dan uit!

Vlaanderen feest

Vlaanderen Feest! de jaarlijkse 11-daagse rond de Vlaamse feestdag van 11 juli, zal ook in 2017 weer plaatsvinden en biedt voor buurt- en verenigingsinitiatieven in uw gemeente of stad inderdaad interessante mogelijkheden.

Verkoop voertuig - Lokale Politie Pajottenland

De politiezone Pajottenland gaat een voertuig, een Volkswagen Transporter, die is afgeschreven, te koop aanbieden.

Informatie is terug te vinden op volgende link:

Premies en subsidies voor wie BENOveert

De Vlaamse overheid wil ons meer en sneller aan het BENOveren (met de B van beter) krijgen. Daarom introduceert ze dit jaar, bovenop de al bestaande premies en subsidies voor energiebesparende investeringen, drie bijkomende initiatieven die de BENOvatiedrempel aanzienlijk verlagen: de totaalrenovatiebonus, een vermindering van de onroerende voorheffing en een gratis projectbegeleiding bij collectieve renovatie.

Onderzoek Gemeentemonitor - Vlaamse overheid Vragenlijst ‘Wat vind jij van je gemeente’ - binnenkort in je bus?

Voor de Vlaamse overheid en je gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten in je gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?

Lessenreeks turnen voor 50 plussers

Vanaf maandag 6 februari 2017 (behalve tijdens de schoolvakanties) zijn alle 50-plussers van Galmaarden en omstreken opnieuw welkom in het Baljuwhuis om zich van 9u30 tot 10u30 eens goed te komen uitleven.  Door spierversterkende en lenig makende oefeningen, kan iedereen hier op een aangename en ongedwongen sfeer en onder leiding van een ervaren lerares,  werken aan  zijn of haar conditie.

Winterdienst - ijs- en sneeuwvrij houden van voetpaden

Tijdens de komende wintermaanden doet de technische dienst van het gemeentebestuur
zijn uiterste best om de wegen dag en nacht goed berijdbaar te houden.