Algemene informatie

Interessante weetjes voor jongeren...

Met het gemeentebestuur, de jeugddienst, de jeugdraad en elke jongere van Galmaarden die zich voor het jeugdbeleid van de gemeente wil inzetten, wordt er hard gewerkt aan een stevige basis voor jeugdactiviteiten en algemene jeugdzaken.
Vanuit die positie kunnen we vertrekken met als doel de jeugd van Galmaarden alle kansen aan te bieden om zich thuis te voelen in hun gemeente.
De jeugdraad van Galmaarden staat als overkoepelende organisatie en adviesraad garant voor een duidelijke vertegenwoordiging van de stem van het jonge volk.
 
 
Jeugddienst
De jeugddienst bevindt zich op de eerste verdieping van het GC Baljuwhuis (boven de bibliotheek).
Voor opmerkingen en vragen van uiteenlopende aard in verband met jeugd(beleid), kan je steeds bij de jeugddienst terecht.
Van maandag tot donderdag zijn we te bereiken van 8u tot 16u en op vrijdag van 8u tot 12u.
E-mails kunnen 24u/24u verstuurd worden naar de jeugddienst.


Heb je vragen? Kom gerust langs! Zie ook hier bij socioculturele dienst.
 
Word lid van de jeugdraad!
De jeugdraad kijkt uit naar nieuwe leden. Jongeren tussen 16 en 35 kunnen zich lid maken van de jeugdraad van Galmaarden.
Op die manier kan je je stem laten horen over alles wat met het jeugdbeleid te maken heeft.

Lees het artikel:
De gemeentelijke jeugdraad werd in zijn huidige vorm opgericht in 1994.
De jeugdraad heeft zich in die periode ontpopt tot een zelfwerkzame groep van enthousiaste jongeren die zich telkens weer inspannen om de Galmaardse jeugd een fijne tijd in eigen gemeente te laten beleven.
Niet alleen brengt de jeugdraad adviezen uit over het jeugdbeleid in de gemeente. Men zet er zich ook actief in voor de organisatie van allerhande activiteiten. In tegenstelling tot wat velen denken, houden we er ons niet enkel bezig met droge discours.
Om de drie jaar worden alle verenigingen, organisaties en instellingen van Galmaarden opgeroepen om deel uit te maken van de jeugdraad. Elke vereniging mag twee effectieve en twee plaatsvervangende leden aanduiden. Jongeren (ook particuliere jeugd) tussen 16 en 35 kunnen steeds hun kandidatuur indienen bij de jeugddienst.
De jeugddienst is steeds te bereiken op 054 51 61 60 en per e-mail
Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie!
 
Fiscale attesten
Klik hier om de volledige informatie te krijgen over belastingvermindering voor kinderopvang.