De Lijn

De Lijn brengt je vlot van en naar Galmaarden
Vlot met de bus van en naar Galmaarden? Dat mag geen probleem opleveren, want De Lijn biedt de busreizigers van onze gemeente 5 gewone buslijnen aan, een marktbus, een schoolbus en 3 belbussen. 
 

 

Welke buslijnen bedienen onze gemeente
Ben je op zoek naar de dienstregeling van je lijn in Galmaarden? Op reisinfo-dienstregelingen kunt u snel nagaan welke lijn je nodig hebt.
 
In onze gemeente komen vijf gewone buslijnen langs waarmee je heel wat richtingen uit kan.
Lijn 71 Geraardsbergen – Moerbeke – Galmaarden – Edingen* (De Lijn Oost-Vlaanderen)
Lijn 72 Geraardsbergen – Moerbeke – Galmaarden – Bever* (De Lijn Oost-Vlaanderen)
Lijn 77 Geraardsbergen – Waarbeke – Denderwindeke* (De Lijn Oost-Vlaanderen)
Lijn 161 Leerbeek – Geraardsbergen
Lijn 162 Leerbeek – Vollezele – Ninove  

(* rijdt enkel op weekdagen)

Daarnaast kan je op dinsdag met de speciale Marktbus 102 Leerbeek – Galmaarden – Ninove gemakkelijk van en naar de markt in Ninove. Deze marktbus vertrekt om 8.35 uur aan Leerbeek, Stelplaats. Om 11.40 uur is er een terugrit vanuit Ninove Centrum.
 
De scholieren uit onze gemeente kunnen met bovenstaande gewone lijnen vlot en veilig naar school in Ninove, Geraardsbergen en Halle. Bovendien kunnen ze ook beroep doen op de Schoolbus 502 Sint-Martens-Lennik om naar de schoolpoort van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik te reizen.
 
In onze gemeente komen drie belbussen langs:
Belbus 732 Pajottenland
De belbus 732 rijdt tijdens de daluren van maandag tot vrijdag en tijdens het weekend.
Lijnen 161 Leerbeek – Geraardsbergen en 162 Leerbeek – Vollezele – Ninove rijden 's zaterdags slechts op beperkte tijdstippen, namelijk om de 120 minuten tussen 10 uur en 18 uur. De dienstregeling van deze gewone lijnen is tijdens het weekend afgestemd op het woon-winkel-verkeer vanuit de gemeente Galmaarden naar de omliggende steden zoals Ninove en Geraardsbergen.
Voor je verplaatsingen op zaterdag tussen 18 uur en 23 uur kan je, eveneens om de 120 minuten, beroep doen op weekendbelbus 732. Mits reservatie vertrekt deze belbus op zaterdag om 18.05 uur, 20.05 uur en 22.05 uur aan Leerbeek, Stelplaats.
Op zon- en feestdagen rijden de gewone lijnen 161 Leerbeek – Geraardsbergen en 162 Leerbeek – Vollezele – Ninove niet. Maar ook dan staat weekendbelbus 732 om de 120 minuten voor je klaar, tussen 8 uur en 21 uur. Mits reservatie vertrekt deze belbus op zondag om 8.05 uur, 10.05 uur, 12.05 uur, 14.05 uur, 16.05 uur, 18.05 uur en 20.05 uur aan Leerbeek, Stelplaats.

Deze belbus neemt de bediening van lijn 161 Leerbeek – Geraardsbergen over op het traject tussen Leerbeek, Stelplaats en Bever, Gemeentehuis. Voor lijn 162 Leerbeek – Vollezele – Ninove bedient de belbus enkel de haltes op het traject tussen Leerbeek, Stelplaats en Vollezele, Achter Den Bos. Met de belbus 732 reis je u tijdens het weekend vlot binnen onze gemeente, maar ook naar Leerbeek waar je gemakkelijk aansluiting hebt naar Ninove, Halle of Brussel.

Belbus 330 Ninove-Haaltert
In Galmaarden kunt u ook gebruik maken van belbus Ninove-Haaltert.
Het belbusgebied omvat de gemeenten Ninove en Haaltert met alle deelgeneemten. Daarnaast heeft de belbus ook haltes in Zandbergen, Nieuwenhove, Waarbeke, Sint-Antelinks, Iddergem en Galmaarden.
Sinds 1 april 2012 is tijdens de schoolvakanties en op zaterdag de frequentie aangepast van 60 minuten naar 120 minuten. Op andere dagen blijft de bestaande frequentie behouden.
De uren van deze belbus zijn:
 • op schooldagen en tijdens schoolvakanties van 6 uur tot 21.45 uur
 •  op zaterdag van 8.30 uur tot 19.30 uur
 •  op zon- en feestdagen van 9.30 uur tot 19.30 uur
Belbus 370 Geraardsbergen
In Galmaarden kunt u ook gebruik maken van belbus Geraardsbergen.  
Het belbusgebied omvat het volledige grondgebied van Geraardsbergen met alle deelgemeentes. Daarnaast heeft de belbus haltes in Deftinge (Lierde), Galmaarden, Hemelveerdegem (Lierde), Parike (Brakel) en Steenhuize-Wijnhuize (Herzele).
Sinds 1 april 2012 is het belbusgebied uitgebreid richting Galmaarden (5 bijkomende haltes).
Tijdens de schoolvakanties is er voor 7 uur en na 19 uur een daling in frequentie van 60 minuten naar 1220 minuten. Ook op zondag voor 11 uur is de frequentie gedaald naar 120 minuten.
De uren van deze belbus zijn:
 • op schooldagen en tijdens schoolvakanties van 6 uur tot 21.15 uur
 • op zaterdag en zon- en feestdagen van 8 uur tot 20 uur
 
Belbus versus gewone buslijn
De belbus is een vorm van vraagafhankelijk vervoer is. Dat wil zeggen dat ze, in tegenstelling tot een gewone buslijn, enkel uitrijdt na reservatie.
Wanneer je opgehaald wordt, hangt dus af van de aanvragen. De belbus heeft ook geen vaste route. Toch is het geen taxi die van deur tot deur rijdt. Er zijn een aantal mogelijke haltes waar je kan op- en afstappen.
 
De belbus reserveren is een fluitje van een cent. Eén telefoontje naar de belbuscentrale volstaat op het nummer 016 31 37 00. De medewerker die je aan de lijn krijgt, helpt je stap voor stap doorheen je reservatie. De centrale is iedere weekdag bereikbaar tussen 6 uur en 19 uur. Op zaterdag, zon- en feestdagen tussen 9 en 16 uur. Een ritje reserveren kan tot twee uur voor vertrek, maar om zeker te zijn van een plekje en alles nog vlotter te laten verlopen, geef je best één dag op voorhand al een seintje. Vergeet ook niet je terugreis te reserveren. Je kan dit best meteen samen met de reservatie van de heenrit doen.
 
Reizen met de belbus is makkelijk en niet duur! Voor een belbusservice op maat betaal je niet méér dan voor de gewone lijnbus. Wie slechts enkele keren per jaar de bus neemt, koopt best een biljet geldig voor één enkele rit. Als je af en toe reist, is een Lijnkaart voordeliger. Wie een Buzzy Pazz of Omnipas heeft, zit helemaal goed. Alle abonnementen van De Lijn zijn geldig op de belbus. Er is geen apart belbus-abonnement. Houders van een Omnipas 65+ reizen ook met de belbus gratis. 
 
Met de bus reizen is kinderspel: Buzzy Pazz, het jongerenabonnement van de Lijn
Een Buzzy Pazz is het voordelige abonnement van De Lijn voor iedereen van 6 jaar tot en met 24 jaar. Hij is 1 maand, 3 maanden of 1 jaar geldig. Gedurende die periode kunnen jongeren onbeperkt opstappen en overstappen op elke bus en tram van De Lijn, ook tijdens de schoolvakanties. Een Buzzy Pazz is er immers niet alleen om voordelig naar school te gaan!
 
Tarieven Buzzy Pazz*
 

1 maand

23 euro

3 maanden

65 euro

12 maanden

178 euro

 
(* onder voorbehoud van wijzigingen)
 
En het kan zelfs nog goedkoper…
… want er zijn ook kortingen op de Buzzy Pazz:
 • Gezinskorting:

Bij aankoop van een tweede Buzzy Pazz binnen hetzelfde gezin, krijg je 20% korting. De derde en elke hierop volgende Buzzy Pazz zijn binnen hetzelfde gezin zelfs gratis. Je hebt recht op zo'n korting als:

  • elke Buzzy Pazz in je gezin dezelfde duur een aanvangsdatum heeft
  • alle gezinsleden onder hetzelfde dak wonen*. Voeg een attest van gezinssamenstellling (verkrijgbaar bij de dienst bevolking van je gemeente) van maximaal 2 maanden oud bij je aanvraag om dit te bewijzen.
* Uitzondering voor nieuw samengestelde gezinnen: je kan gezinskorting ook bekomen voor alle kinderen die bij jou gedomicilieerd zijn en voor je eigen 'natuurlijke' kinderen die niet bij jou gedomicilieerd zijn. Kijk voor de voorwaarden op www.delijn.be
 • Kinderen jonger dan 12 jaar:

Als je 12 jaar of ouder bent, mag je als abonnee maximaal 4 kinderen van 6 jaar tot en met 11 jaar gratis meenemen.

 
Wil je graag een Buzzy Pazz aanschaffen
Je kan een Buzzy Pazz bestellen op één van de volgende manieren:
Je kan je Buzzy Pazz online aankopen of verlengen via onze website. Je hebt hier enkel een elektronische identiteitskaart en een kaartlezer voor nodig. Op basis van je persoonlijke gegevens berekenen wij automatisch de meest voordelige prijs voor jou. Betalen kan met een kredietkaart, via Bancontact, pc-banking of een overschrijving.

Als je je abonnement voor middernacht bestelt en je betaalt met een kredietkaart, Bancontact of via pc-banking, streven we ernaar je bestelling binnen de 3 werkdagen per post te bezorgen. Wanneer je via overschrijving betaalt, streven we ernaar je bestelling binnen de 3 werkdagen na ontvangst van je betaling per post te bezorgen. De verzending brengt geen extra kosten met zich mee.
 
 • met het aanvraagformulier
Je kan een nieuw abonnement ook schriftelijk aanvragen bij de dienst Abonnementen van De Lijn. Dan moet je minstens twee weken vóór de aanvangsdatum een kopie van je identiteitskaart en een ingevuld aanvraagformulier aan de dienst Abonnementen bezorgen per post, mail of fax. Je vindt het aanvraagformulier op www.delijn.be of je kan er eentje aanvragen via De Lijninfo op 070 220 200 (€ 0,30/min.)
Als je verscheidene Buzzy Pazzen met gezinskorting wilt kopen, is ook een recent attest van gezinssamenstelling nodig. Binnen de zeven dagen na het indienen van je aanvraag krijg je een overschrijvingsformulier thuisgestuurd. Na overschrijving van het verschuldigde bedrag wordt het abonnement binnen de zeven dagen opgestuurd.
 • bij je dichtstbijzijnde Lijnwinkel
Ten slotte kan je ook tot in de dichtstbijzijnde Lijnwinkel komen voor een aanvraag. Identiteitskaart tonen, formulier invullen en betalen. Je krijgt onmiddellijk je abonnement mee naar huis. Opgelet! De laatste week van augustus staan er vaak lange wachtrijen aan het loket. Dan is het handiger om een abonnement online te bestellen.
Algemene info - De Lijn
 1. Ben je op zoek naar de dienstregeling van je lijn? Op reisinfo-dienstregelingen kan men snel nagaan welke lijnen er in Galmaarden halt houden. Bovendien kan je met de handige online routeplanner nog meer reisinfo op maat opvragen. Je hoeft gewoon je bestemming en plaats en tijdstip van vertrek in te geven, en de routeplanner berekent voor jou het meest gepaste traject. Naast al deze online-informatie kan je ook altijd terecht op het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/min)voor meer inlichtingen. 
 2. Wegwijs in de omleidingen? Zie verder De Lijn-info (bij contactgegevens)
 3. Win tijd en geld: koop je vervoerbewijs vóór je op de bus stapt: de voorverkooppunten vind je hier!
Algemene contactgegevens De Lijn Vlaams-Brabant
De LijnInfo 070 220 200 (€0,30/min): weekdagen van 7 uur tot 18 uur en op zaterdagen van 10 uur tot 18 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.
 • Voor al je vragen over onze dienstverlening: van tarieven over dienstregelingen tot mogelijke omleidingen.
De Lijn Vlaams-Brabant
Martelarenplein 19
3000 Leuven 
 • Voor meer info over je abonnement, voor de aanvraag van een duplicaat of voor een wijziging van de startdatum of looptijd van je abonnement.
Dienst abonnementen: 016 31 37 20
 
Lijnwinkels in Vlaams-Brabant
 
Lijnwinkel CCN (Noordstation) 
op het niveau van het busstation
Open van maandag tot vrijdag van 7.30 uur tot 15 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten 
 
Lijnwinkel Leuven
Martelarenplein 19
3000 Leuven
Open van maandag tot vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur
Zaterdag van 9 uur tot 12.30 uur en van 13 uur tot 16.30 uur