Nieuws uit de Bib

 
Bibliotheek Galmaarden vanaf nu aangesloten op het provinciaal bibliotheeksysteem (PBS)
Vanaf nu is de bib van Galmaarden aangesloten op het provinciale netwerk van bibliotheken. Wanneer je langskomt in de bib, zal je een nieuwe lidkaart ontvangen, samen met het vernieuwde reglement en de info over de online mogelijkheden die je vanaf nu zelf kan beheren! Met deze PBS lidkaart kan je in alle aangesloten Vlaams-Brabantse bibliotheken materialen ontlenen en je moet slechts 1 keer per jaar lidgeld betalen.
Ook de online module werd aangepast. Je kan nog steeds online opzoeken en reserveren, maar je kan nog zoveel meer! Dit zal vanaf nu gebeuren via de website van mijn bibliotheek.
Het bibliotheek-team staat natuurlijk klaar om al jouw vragen te beantwoorden!
 
 
 
 
 
 
 • De leerkrachten van de kleuterklassen en het eerste en tweede leerjaar van onze basisscholen kunnen maandelijks een boekentrolley ontlenen. Elke trolley bevat een pakket boeken rond 1 bepaald thema. Volgende thema's zijn beschikbaar: wonen, terug naar school, beroepen, Pasen, herfst, Sint en kerst, lichaam/zintuigen, feesten hier en elders, het weer, lente/boerderij, zomer/vakantie, erfgoed. Reserveren kan met dit formulier en je kan dit dan naar de bib mailen. 

Nieuwe boekentrolley: Wereldoorlog I! Naar aanleiding van "100 jaar Groote Oorlog” is er vanaf heden een nieuwe boekentrolley beschikbaar in de openbare bibliotheek. Deze kan ontleend worden door de leerkrachten van de tweede en derde graad lager onderwijs.

Vanaf heden starten wij met een nieuwe actie rond de bibtrollies! Maak kennis met 42 nieuwe trollie-vriendjes! Bij een bezoek aan de bibliotheek kan je de verzamelposter verkrijgen voor slechts 1 euro. Per bezoek krijg je ook nog eens 3 kaartjes om te verzamelen. Haast je nu naar jouw bibliotheek!
 

 


 • Sprinters in de bib! Bibliotheekgebruikers hebben vaak een tijdelijke maar moeilijk te stillen honger naar de nieuwste en de meest succesvolle boeken. Vanzelfsprekend halen we die altijd snel in huis. Maar voor de populaire boeken, meestal top-10-boeken, blijft er soms een lange wachttijd vooraleer je ze in handen krijgt. Met de sprinterservice van de bibliotheek willen we de circulatie van de topboeken verhogen. Een sprinterboek herken je aan het bijhorende etiket 'SPRINTER'. We rekenen er wel op dat de lezer per uitleenbeurt niet enkel sprinters meeneemt, kwestie dat iedereen van deze service kan genieten. Alvast veel leesgenot met ons aanbod aan sprinter.
 • In de bibliotheek kan je een e-reader ontlenen met 5 sprinters. Sprinters zijn de nieuwste boeken die net in de winkel verschijnen.
  Leen deze e-reader met 5 titels gratis uit voor 4 weken!
   
   
  Titels:
  - 'Verborgen' van Karin Slaughter
  - 'Wil' van Jeroen Olyslaegers
  - 'Het leven gezien van beneden' van Dimitri Verhulst
  - 'De meisjes' van Emma Cline
  - 'De levens van Jan Six' van Geert Mak